Gekloven nonnen

Wie kan een gevuld eitje weerstaan? De variaties op deze klassieker zijn eindeloos. Maar hoe [...]

Kaasbroodjes

Ik zou eens wat vaker uit Duitse historische kookboeken moeten koken. Eerst maar eens even [...]

Ravioli uit de middeleeuwen

In de vijftiende eeuw zette Italië op vele vlakken de toon in Europa. We kennen [...]

Letterkoekjes

Letterkoekjes. Ik associeer ze altijd met Sinterklaas, maar op deze snikhete en benauwde dag kreeg [...]

Lemon curd oftewel citroenvla

Lemon curd heette in de achttiende eeuw nog gewoon citroenvla. We eten al eeuwen vla. [...]

Impressie Historische Kookreis Toscane

Wat was het genieten tijdens de Historische Kookreis in Toscane! Ik maakte een mooie mix [...]

Italiaanse kaassoezen uit de 18e eeuw

Ik ben weer terug in Nederland na mijn mooie avontuur van de Historische Kookreis naar [...]

Gevulde Slow Food uien uit Certaldo

Tijdens de Historische Kookreis in Toscane doen we inkopen op de markt in het middeleeuwse [...]

Vrouwen aan tafel in de oudheid

Op fresco’s uit de Romeinse tijd vinden we regelmatig een bont gezelschap dat relaxt aanligt [...]

Eten uit de voorraadkast in oorlogstijd

In mijn kookboek Koken in Oorlogstijd laat ik zien dat eten uit de voorraadkast en [...]