Bakewell tart…or pudding?

The first time the word ‘Bakewell’ is mentioned is in Eliza Acton’s English cookbook Modern [...]

Tea time tradition: Scones

Scones are a world-famous British treat many people eat during high tea or tea time. [...]

Kruidkoekjes met middeleeuws specerijenmengsel

In middeleeuwse kookboeken stonden regelmatig recepten voor kruidenmengsels en specerijenmixen, vaak onder de naam ‘pouldre’ [...]

Siroop van magnolia

Voor mij begint de lente altijd wanneer ik al die prachtige magnoliabomen in bloei zie [...]

Scottisch Shortbread

Many historians believe that shortbread finds its origin in 12th century in Scotland, where it [...]

eet!verleden & het coronavirus

Dit bericht is bijgewerkt op 6 april 2020. Na een weekje vakantie in Frankrijk keer [...]

Romeinse sesamlollies

Deze week serveer ik Romeinse sesamlollies, een succes recept uit de oude doos. Toen ik [...]

7 jaar eet!verleden: vallen en opstaan

Precies zeven jaar geleden startte ik mijn historisch kookatelier in Nijmegen. Ik zou mijn hart [...]

Een kleine geschiedenis van de pasta

Wat gaan er toch veel verhalen rond over de oorsprong van pasta in Italië. De [...]

Farinata & Cecina: Koek van kikkererwtenmeel

Vaak zijn de meest eenvoudige gerechten het lekkerst en meest bevredigend. Dat is zeker zo [...]