Speculaas, speculatie & hylikmaker

Niets leuker dan het maken van een grote speculaaspop. Een traditie die zeker niet alleen [...]

Borstplaat uit de middeleeuwen

Sinterklaas is weer in het land. Dat betekent dat ik weer even moet oefenen op [...]

Itriya: middeleeuwse stoofpot met pasta

In de Arabische wereld werden in de dertiende eeuw al gerechten met pasta gemaakt. Onderstaand [...]

Hypocras: een populaire kruidenwijn

Hypocras is een licht gezoete kruidenwijn die vanaf de middeleeuwen tot ver in de achttiende [...]

Food in Ancient Egypt

Large piles of food on a table, big joints of meat packed together, birds hanging [...]

Orsaderolletjes van de Geldersche Keukenmeid

Onlangs lanceerde wijnhistorica Mariëlla Beukers van Wijnkronieken clairet, een drankje op basis van fruit, naar [...]

Stoofperen uit een excellent kookboek

Ze zijn er weer volop: heerlijke stoofperen. Gestoofde peertjes stonden in de middeleeuwen al op [...]

Culinair historische tips Provence

Afgelopen twee weken vierden we vakantie in de Provence. Als je van je hobby je [...]

De Romeinse drankenkaart

In 2003 bezocht ik in de Provence voor het eerst Mas de Tourelles, een Romeinse [...]

Romeinse bietensalade

Ik word altijd vrolijk als het bietjesseizoen weer aanbreekt en ik ze in de Warmoes [...]