
Koken uit Oorlogstijd met #Vteam
Afgelopen weekend was ik uitgenodigd door het #Vteam om samen te koken uit oorlogstijd. Het [...]
Bierwafels uit de late middeleeuwen
We hebben al heel wat dunne wafeltjes gebakken bij eet!verleden, zoals deze achttiende eeuwse oblien [...]
Kip met zuring uit de Gouden Eeuw
Vandaag deel ik een recept met je uit mijn Kookboek van de Gouden Eeuw: kip [...]
Chocoladedrank uit de Gouden Eeuw
Een lekkere warme kop chocolademelk gaat er wel in deze dagen. Het drankje wordt al [...]
Clareit: verwarmende kruidenwijn
In dit frisse ietwat natte begin van het nieuwe jaar vind ik het heerlijk om [...]
Artisjokken van Pellegrino Artusi
Tijdens de voorbereidingen van de Historische Kookreis Toscane, die ieder jaar in mei plaatsvindt, kwam [...]
Romeinse oliebollen
Wie houdt er niet van een heerlijk vers gebakken oliebol op Oudjaarsdag? De oliebollen die [...]
Oliebollen met kaas uit de Renaissance
Mijn favoriete oliebollen op Oudjaarsdag zijn de hartig-zoete oliebollen met kaas van de Italiaanse kok [...]
Mince pies: A Christmas tradition
The well-known mince pies have been a British Christmas tradition for centuries. Many British folks [...]
Zwaanpastei II
Velen hebben mijn zwaanpastei al aanschouwd. Niet alleen in mijn historisch kookatelier, maar de afgelopen [...]