
Speculaas, speculatie & hylikmaker
Niets leuker dan het maken van een grote speculaaspop. Een traditie die zeker niet alleen [...]
Borstplaat uit de middeleeuwen
Sinterklaas is weer in het land. Dat betekent dat ik weer even moet oefenen op [...]
Itriya: middeleeuwse stoofpot met pasta
In de Arabische wereld werden in de dertiende eeuw al gerechten met pasta gemaakt. Onderstaand [...]
Hypocras: een populaire kruidenwijn
Hypocras is een licht gezoete kruidenwijn die vanaf de middeleeuwen tot ver in de achttiende [...]
Food in Ancient Egypt
Large piles of food on a table, big joints of meat packed together, birds hanging [...]
Orsaderolletjes van de Geldersche Keukenmeid
Onlangs lanceerde wijnhistorica Mariëlla Beukers van Wijnkronieken clairet, een drankje op basis van fruit, naar [...]
Stoofperen uit een excellent kookboek
Ze zijn er weer volop: heerlijke stoofperen. Gestoofde peertjes stonden in de middeleeuwen al op [...]
Culinair historische tips Provence
Afgelopen twee weken vierden we vakantie in de Provence. Als je van je hobby je [...]
De Romeinse drankenkaart
In 2003 bezocht ik in de Provence voor het eerst Mas de Tourelles, een Romeinse [...]
Romeinse bietensalade
Ik word altijd vrolijk als het bietjesseizoen weer aanbreekt en ik ze in de Warmoes [...]