
Pruimentaart uit de 17e eeuw
De laatste bakjes met pruimen kijken me vanuit de koelkast aan. De pruimenoogst was overvloedig [...]
Afscheid van mijn voorproever
Afgelopen dinsdag moest ik afscheid nemen van mijn lieve kleine voorproever Hammoerabi. Veertien jaar lang [...]
Romeinse ragout van varkensvlees en appel
We kennen uit de Romeinse literatuur een aantal recepten voor stoofpotjes en ragouts, zoals vlees [...]
Sluberkens: zoete pasteitjes met beenmerg
Ik kan zo genieten van die namen van historische gerechten. Neem nou middeleeuwse sluberkens of [...]
Middeleeuwse kaastaart
Recepten voor kaastaart of custardtaart kom je vanaf de middeleeuwen in historische kookboeken overal tegen. [...]
Geschiedenis van de wijnbouw in Nederland
Waren er nu wel of geen wijngaarden in de Lage Landen in vroeger eeuwen? Het [...]
Dining with the Etruscans
Although food preparation was an important daily activity, information on Etruscan cuisine is very rare. [...]
Middeleeuwse paddenstoelenpastei
Paddenstoelen komen bij ons bijna wekelijks op tafel. Zo ook regelmatig deze middeleeuwse paddenstoelenpastei. Paddenstoelen [...]
Oudste Nederlandse appeltaart
De eerste appels vallen al van de bomen zag ik afgelopen week toen ik voor [...]
Middeleeuwse energiekoekjes
In Nijmegen is de Vierdaagse volop aan de gang. Lopers die wat extra energie kunnen [...]