Culinair Erfgoed Centrum
Jaarlijks trekken we er op uit met het eet!verledenteam om ons te laten inspireren door [...]
Romeinse placenta
“Vanavond eten we placenta!” Als je dit gerecht zo aankondigt, zullen wenkbrauwen gegarandeerd fronsen. Laat [...]
Unieke krozenboomgaard vol kerspruimen
In Boven-Leeuwen, in het Land van Maas en Waal, bevindt zich een uniek stukje Nederland. [...]
Foodfresco’s in Palazzo Massimo in Rome
Als foodhistorica kijk ik niet alleen in kookboeken, maar zeker zoveel naar beeldende kunst. Foodfreco’s [...]
A Taste of Rome II
Onlangs nam ik in Rome deel aan A Taste of Rome: een kookweek waarin de [...]
Familiekookboekjes
Onlangs werd ik gevraagd om een belevenislezing te verzorgen op het Famillement van het Centrum [...]
Zwaanpastei
Enkele maanden geleden startte ik met mijn project om enkele pronkpasteien naar historisch voorbeeld te [...]
Lamsstoof van een Babylonisch kleitablet
We maken graag uitstapjes bij eet!verleden naar voor ons nog niet ontgonnen perioden en gebieden [...]
Hoenderpastei van de Gelderse keukenmeid
Wat kan ik toch altijd genieten van een goed gemaakte pastei. Iets krokant boterrijk deeg [...]
Kersentaart van een maestro
Overal waar je kijkt liggen ze: kersen. In de kersentijd zijn er altijd een paar [...]