Culinair Erfgoed Centrum

Jaarlijks trekken we er op uit met het eet!verledenteam om ons te laten inspireren door [...]

Romeinse placenta

“Vanavond eten we placenta!” Als je dit gerecht zo aankondigt, zullen wenkbrauwen gegarandeerd fronsen. Laat [...]

Unieke krozenboomgaard vol kerspruimen

In Boven-Leeuwen, in het Land van Maas en Waal, bevindt zich een uniek stukje Nederland. [...]

Foodfresco’s in Palazzo Massimo in Rome

Als foodhistorica kijk ik niet alleen in kookboeken, maar zeker zoveel naar beeldende kunst. Foodfreco’s [...]

A Taste of Rome II

Onlangs nam ik in Rome deel aan A Taste of Rome: een kookweek waarin de [...]

Familiekookboekjes

Onlangs werd ik gevraagd om een belevenislezing te verzorgen op het Famillement van het Centrum [...]

Zwaanpastei

Enkele maanden geleden startte ik met mijn project om enkele pronkpasteien naar historisch voorbeeld te [...]

Lamsstoof van een Babylonisch kleitablet

We maken graag uitstapjes bij eet!verleden naar voor ons nog niet ontgonnen perioden en gebieden [...]

Hoenderpastei van de Gelderse keukenmeid

Wat kan ik toch altijd genieten van een goed gemaakte pastei. Iets krokant boterrijk deeg [...]

Kersentaart van een maestro

Overal waar je kijkt liggen ze: kersen. In de kersentijd zijn er altijd een paar [...]