
Sinterklaas snoepgoed in 17e en 18e eeuw
Als je alleen in kookboeken en patisserieboekjes neust naar Sinterklaasrecepten kom je bedrogen uit. Nauwelijks [...]
Aan tafel bij Maria van Gelre
In Museum Het Valkhof is tot en met 6 januari 2019 de bijzondere tentoonstelling Ik, [...]
Middeleeuwse worst
Fermenteren, wildplukken, eten uit het seizoen, streekproducten en het eten van het hele dier: de [...]
Historische voedselkleurstoffen
Het oog wil ook wat. Door de hele geschiedenis zijn er voorbeelden van het kleuren [...]
Masteluin met zuurdesem
Helaas zijn er geen broodrecepten uit de vroege periodes van onze geschiedenis. Niemand heeft in [...]
17e-eeuwse witte bolletjes
Een lekker warm zacht wit bolletje vers uit de oven bij het ontbijt. Met een [...]
Italiaanse kunst om van te smullen
De afgelopen twee weken genoten we van een heerlijke vakantie in Veneto en Emilia-Romagna. De [...]
Historische Kookweek in Toscane
Een lang gekoesterde wens wordt werkelijkheid. De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan een [...]
Sala Cattabia: Romeinse broodsalade
Soms heb ik van die historische recepten die jaren in mijn hoofd blijven spoken, zoals [...]
Historische High Tea
Eenmaal per jaar organiseren eet!verleden en Stadskruidentuin Nijmegen een Historische High Tea in de Stadskruidentuin. [...]