
A Taste of Rome
Als je als culinair historica en liefhebber van de Italiaanse keuken een historische kookweek in [...]
Engelse kaakjes van de Gelderse keukenmeid
Wat kunnen ze toch lekker bakken, die keukenmeiden uit de achttiende eeuw. De achttiende-eeuwse kookboeken [...]
Nederland zuivelland in de Gouden Eeuw
De reputatie van Nederland als zuivelland is grotendeels ontstaan in de zeventiende eeuw. De grote [...]
Romeins bacchanaal
De Romeinenweek werd dit jaar feestelijk geopend met de Nacht van de Romeinen in Museum [...]
Boekpresentatie Gouden Eeuw
Op 25 april vond de boekpresentatie van Het Kookboek van de Gouden Eeuw plaats in [...]
Romeinse gehaktballetjes
Balletjes van vlees, vis en groenten zijn van alle tijden, zo getuige de heerlijke Romeinse [...]
Lekkernijen uit Chartres
Het Franse Chartres ken je wellicht van zijn beroemde gotische kathedraal. Voor ons een reden [...]
Culinaire inspiratie uit Parijs
We proberen ieder jaar wel een keer naar Parijs te gaan voor culinaire inspiratie. Deze [...]
Nederland Kookt Romeins
Geschiedenis- en kookliefhebbers opgelet! RomeinenNU en eet!verleden starten Nederland Kookt Romeins, een kookwedstrijd voor avontuurlijke [...]
5 jaar historisch kookatelier
Vandaag precies vijf jaar geleden kreeg ik de sleutel van mijn historisch kookatelier. Wat is [...]