
Rome sweet Rome
Romans were sweet tooth. But how sweet was sweet in ancient Rome? The answer to [...]
Online Bakcursus: Brood in de Oudheid
In mijn nieuwe online bakcursus Brood in de Oudheid duik je in de broodgeschiedenis van [...]
Toosten met champagne
Waar komt de traditie van toosten met champagne vandaan? Dat is niet zo eenvoudig aan [...]
Oliebollen uit de 18e eeuw
Ieder jaar experimenteer ik met een historisch recept voor oliebollen. Dit jaar koos ik voor [...]
De oudste bubbelwijn
Wist je dat champagne, ontstaan in de zeventiende eeuw, helemaal niet de oudste mousserende wijn [...]
Dennegebak – Gefrituurde kerstboompjes
In historische kookboeken zijn gerechten met de aanduiding ‘kerst’ helaas schaars, maar dit achttiende-eeuwse dennegebak [...]
Middeleeuwse stoofpeertjes
In de Forme of Cury, een Engels kookboek uit circa 1390, staat een smakelijk recept [...]
80 jaar oude Sinterklaasrecepten
In 1939 startte Fien de Vogel een kookschriftje waarin zij heerlijke recepten noteerde, waaronder een [...]
700 jaar koken op Gelderse kastelen
Afgelopen maanden werkte ik aan een kastelenkookboek voor Geldersch Landschap & Kasteelen. Vandaag wordt het [...]
Clairet uit de 18e eeuw
Clairet, een drankje van rood fruit en brandewijn, van Agatha Sophia Buys uit de achttiende [...]