![Kippenpastei](https://eetverleden.nl/wp-content/uploads/2024/02/De-verstandige-kok-kippenpastei.jpg)
Wijn van vergeten druivenras: Vin d’Oeillades
Toen de latere Amerikaanse president Thomas Jefferson (1743-1826) tussen 1784 en 1789 als minister in [...]
Pauselijke Pasteikunst
Wie denkt dat het worstenbroodjes oer-Hollands is, heeft het mis. Al in de zestiende eeuw [...]
Historisch Kaasplankje
Schilderijen uit de zeventiende eeuw staan er vol mee: kaas. De prachtige maaltijdstillevens van Nederlandse [...]
Masteluin – Middeleeuws brood
De masteluin is misschien wel het bekendste broodtype uit de middeleeuwen. Het brood was niet [...]
Rome sweet Rome
Romans were sweet tooth. But how sweet was sweet in ancient Rome? The answer to [...]
Online Bakcursus: Brood in de Oudheid
In mijn nieuwe online bakcursus Brood in de Oudheid duik je in de broodgeschiedenis van [...]
Toosten met champagne
Waar komt de traditie van toosten met champagne vandaan? Dat is niet zo eenvoudig aan [...]
Oliebollen uit de 18e eeuw
Ieder jaar experimenteer ik met een historisch recept voor oliebollen. Dit jaar koos ik voor [...]
De oudste bubbelwijn
Wist je dat champagne, ontstaan in de zeventiende eeuw, helemaal niet de oudste mousserende wijn [...]
Dennegebak – Gefrituurde kerstboompjes
In historische kookboeken zijn gerechten met de aanduiding ‘kerst’ helaas schaars, maar dit achttiende-eeuwse dennegebak [...]