Hot cross buns: an Easter treat
It’s Easter time! In the Christian tradition, Easter celebrates the resurrection of Jesus three days [...]
Kijkje in de Romeinse keuken – online kookcollege
Trots presenteer ik je het online kookcollege Kijkje in de Romeinse keuken. Het is de [...]
Het oudste broodrecept
Looksoep, raapjesstoof, vogeltjespastei, lamsstoof, dadel-notenballetjes, platbroden gevuld met ui, prei, knoflook en vissaus; je zou [...]
Ciambelle – bagels uit Italië
Helaas zijn er niet veel broodrecepten overgeleverd uit de geschiedenis. En dat terwijl brood al [...]
Historische koekjes voor de minister
Afgelopen week vertrokken doosjes vol historische koekjes naar minister van Engelshoven en initiatiefnemers van het [...]
Roman bread
Pliny the Elder (23-79 AD) already knew: “The excellence of the finest kinds of bread [...]
8 jaar historisch kookatelier: een persoonlijk blog
Het Historisch Kookatelier bestaat op 1 maart 2021 8 jaar. Een jaar geleden schreef ik [...]
Historisch koken met Binnenste Buiten
Onlangs kwamen de makers van het tv-programma Binnenste Buiten op bezoek voor opnames voor een [...]
Valentine’s day Shortbread with Royal Icing
In an earlier blog we wrote about the history of Scottish shortbread: a delicious cookie, [...]
Online Kookcursus: Zoetigheid in de 18e eeuw
We lanceren vandaag een nieuwe online historische kookcursus op eet!verleden Academie over Zoetigheid in de [...]