
Bakewell tart…or pudding?
The first time the word ‘Bakewell’ is mentioned is in Eliza Acton’s English cookbook Modern [...]
Tea time tradition: Scones
Scones are a world-famous British treat many people eat during high tea or tea time. [...]
Kruidkoekjes met middeleeuws specerijenmengsel
In middeleeuwse kookboeken stonden regelmatig recepten voor kruidenmengsels en specerijenmixen, vaak onder de naam ‘pouldre’ [...]
Siroop van magnolia
Voor mij begint de lente altijd wanneer ik al die prachtige magnoliabomen in bloei zie [...]
Scottisch Shortbread
Many historians believe that shortbread finds its origin in 12th century in Scotland, where it [...]
eet!verleden & het coronavirus
Dit bericht is bijgewerkt op 6 april 2020. Na een weekje vakantie in Frankrijk keer [...]
Romeinse sesamlollies
Deze week serveer ik Romeinse sesamlollies, een succes recept uit de oude doos. Toen ik [...]
7 jaar eet!verleden: vallen en opstaan
Precies zeven jaar geleden startte ik mijn historisch kookatelier in Nijmegen. Ik zou mijn hart [...]
Een kleine geschiedenis van de pasta
Wat gaan er toch veel verhalen rond over de oorsprong van pasta in Italië. De [...]
Farinata & Cecina: Koek van kikkererwtenmeel
Vaak zijn de meest eenvoudige gerechten het lekkerst en meest bevredigend. Dat is zeker zo [...]