
Kookboek Kasteel Twickel
Kasteel Twickel is de verborgen parel van Nederland. Het heeft een lange bewoningsgeschiedenis vanaf de [...]
Historische recepten voor restjes van kerst
Je kerstdiner was ongetwijfeld heerlijk en waarschijnlijk een tikje overvloedig, waardoor je nu allerlei restjes [...]
De geschiedenis van de Christmas pie
Hoe goed je ook zoekt en je best doet om overeenkomsten te vinden: Nederland heeft [...]
De geschiedenis van pepernoten en kruidnoten
Pepernoten en kruidnoten komen voort uit middeleeuwse kruidkoeken. De pepernoot is tegenwoordig het zachte brokje [...]
Aardbeiensorbet
Met nog wat warme dagen voor de deur deze zomer, serveer ik je een aardbeiensorbet [...]
Geschiedenis van vegetarisch eten
Vandaag rolt het Historisch Kookboek VEGA van de pers. Naast verrassende vegetarische recepten geeft het [...]
Koken met bloembollen
Vandaag lanceer ik het nieuwe online historisch kookcollege Koken met bloembollen. Ik kook al ruim [...]
Kookcursus in Provence: genieten als god in Frankrijk
Het najaar is een prachtig seizoen om de Provence te bezoeken. Het licht is er [...]
Brood bakken in een Romeinse houtoven
In de late zomer bak ik de broden uit mijn Historisch Bakboek Brood in de [...]
Kookcursus in Toscane
Na twee jaar wachten kon de historische kookcursus in Toscane eindelijk plaatsvinden. Ik ontving een [...]