
Hoe laat je brood rijzen?
De vraag ‘Hoe laat je brood rijzen’ ploft regelmatig in mijn mailbox. Zoveel broden en [...]
Koken in Toscane – Castagnaccio
Dit recept voor castagnaccio gaan we koken in Toscane. Daar vindt in mei de Historische [...]
Feestelijke wortelpudding
Velen zijn bekend met de Engelse Christmas Pudding. Ook Nederland heeft een lange traditie in [...]
Historisch Kookatelier gaat sluiten
Met pijn in het hart, maar met goede moed voor de toekomst, heb ik besloten [...]
De geschiedenis van de trifle
De Trifle. Dit Britse dessert is met zijn prachtige laagjes een echte showstopper. Het is [...]
Koekjes om in de wijn te dopen
Naarmate de populariteit van thee toenam in de achttiende eeuw, kwam de theevisite steeds meer [...]
Hoe bol je een brood op?
Voor het maken van mooi gevormde broden is het handig als je de techniek van [...]
Eten langs de Romeinse Limes in Nederland
Voordat ik fulltime aan eet!verleden werkte was ik directeur van Romeinse Limes Nederland en RomeinenNU. [...]
Kookcollege Kijkje in de Middeleeuwse Keuken
Op eet!verleden Academie gaat vandaag het nieuwe kookcollege Kijkje in de middeleeuwse keuken online. Het [...]
Madeira: zoete verleiding uit het zuiden
Toen de Portugezen in 1419 het eiland Madeira hadden ontdekt, plantten ze er al snel [...]