
Adellijke amandelkoekjes
Op Kasteel Amerongen wordt een bijzonder receptenboek bewaard. Met grote letters staat op de kaft [...]
Hoe kneed je een brood?
Regelmatig wordt mij de vraag gesteld ‘hoe kneed je een brood?’. Een goede vraag, want [...]
Eton Mess: het rommelige toetje uit Engeland
Eton Mess is misschien wel het rommeligste toetje uit de Engelse geschiedenis. Het uiterlijk van [...]
Geschiedenis van de meringue
De geschiedenis van de meringue gaat terug tot in de zestiende eeuw. De oudste recepten [...]
Hoe pocheer je een ei?
Het vergt wat oefening om een ei goed te pocheren, maar er is een trucje [...]
Hoe konfijt je groenten?
Het konfijten van fruit, zoals deze sinaasappelschillen, is bij velen bekend. Maar wist je dat [...]
Rijnwijn, vaste tafelgenoot van de rijken
Rijnwijn, dat moest het zijn aan het hof van Hollandse graven en Stichtse bisschoppen, in [...]
Hoe maak je een artisjok schoon?
De artisjok. Een heerlijke groente die tot op de dag van vandaag tot de luxere [...]
Gezouten onrijpe walnoten
Het is weer die tijd van het jaar om gezouten onrijpe walnoten te maken. Ik [...]
Eccles cakes
Een Eccles cake is geen cake zoals wij die kennen. Het zijn kleine ronde bladerdeeggebakjes [...]