
Koken in Italië – markt & museum
De afgelopen weken was ik in Italië voor een heerlijke vakantie en om lekker te [...]
Hoe decoreer je een pastei?
Wil je jouw pastei tot een pronkstuk maken en met flair op tafel toveren? Bekijk [...]
Hoe bekleed je een pastei- en taartvorm?
Een taart- of pasteivorm met deeg bekleden een eitje? Niet voor iedereen, weet ik uit [...]
Hoe maak je pasteideeg en taartdeeg?
Een goede pastei of hartige taart valt of staat met goed deeg. Maar hoe maak [...]
Gemberpotten en gekonfijte gember
Tijdens de leegverkoop bij de sluiting van het historisch kookatelier was er een run op [...]
9 jaar historisch kookatelier: een nieuwe start
“Een nieuwe toekomst”, “met volle kracht vooruit”, “einde van een tijdperk”, “een nieuwe start”: ik [...]
Kookworkshop in Frankrijk: Provençaalse vis
In de middeleeuwse kookworkshop in Frankrijk, tijdens de Historische Kookreis Provence, kookten we afgelopen oktober [...]
Hoe maak je zuurdesem?
Sommigen vinden het eng, anderen denken er te licht over: het maken van een zuurdesemstarter. [...]
Koken op een houtkachel
Koken op een houtkachel is bepaald geen alledaagse bezigheid, maar ik probeerde het vorige week [...]
Bladeren door De verstandige kok
Vorige week verscheen ons nieuwe boek De verstandige kock. Proef de smaak van de 17de [...]