
Sinaasappelschil konfijten
Hoe konfijt je sinaasappelschil of citroenschil? De vraag komt regelmatig bij me binnen. Niet vreemd, [...]
Citroenpudding als politieke propaganda
In de tweede helft van de zeventiende eeuw was er een merkwaardig kookboek in omloop [...]
Kijkje in de keuken van de Tweede Wereldoorlog
Ik presenteer je een nieuw online kookcollege Kijkje in de keuken van de Tweede Wereldoorlog. [...]
Oranjekoeken en de geschiedenis van de tompouce
Met Koningsdag voor de deur klopte Omroep Max onlangs bij me aan voor de geschiedenis [...]
Een kleine geschiedenis van de peper
Uitdrukkingen als ‘peperduur’ en ‘een gepeperde rekening’ verwijzen naar een tijd waarin het gebruik van [...]
Conditum – Romeinse wijn
Er zijn maar weinig recepten uit de Romeinse tijd overgebleven waarvan de precieze verhoudingen bekend [...]
Hot cross buns: an Easter treat
It’s Easter time! In the Christian tradition, Easter celebrates the resurrection of Jesus three days [...]
Kijkje in de Romeinse keuken – online kookcollege
Trots presenteer ik je het online kookcollege Kijkje in de Romeinse keuken. Het is de [...]
Het oudste broodrecept
Looksoep, raapjesstoof, vogeltjespastei, lamsstoof, dadel-notenballetjes, platbroden gevuld met ui, prei, knoflook en vissaus; je zou [...]
Ciambelle – bagels uit Italië
Helaas zijn er niet veel broodrecepten overgeleverd uit de geschiedenis. En dat terwijl brood al [...]